Efter frukosten ställde jag igång pepparkaksbaket. Barnen var med och bakade en stund, men de gav upp rätt fort så där stod jag själv i köket. Jag gjorde också delarna till ett pepparkakshus som S sedan dekorerade. Det blev häftigt. Sedan gjorde jag morotslåda att ta med till middagen vi var bortbjudna till på kvällen. Jag har aldrig gjort det förr men när man inte har experten mommo i närheten måste man ju göra det själv. Hela förmiddagen och delar av eftermiddagen spenderades i köket. Allt bakande och fixande tog längre än jag räknat med så efteråt gav ja mig ut på en välbehövlig joggingtur i solskenet. Det gick tungt (speciellt i mördarbacken på väg upp) men springsäsongen är igång igen. Nu kan det bara bli bättre!
Kvällen firades med familjens vänner. Vi var sammanlagt 17 personer. Det var riktigt trevligt och roligt att samlas många tillsammans och umgås och äta gott. Jag var lite nervös för hur min morotslåda skulle smaka, men de gillade den och dessutom hade ju ingen en aning om hur det ska smaka. Familjen var från Italien så vi fick smaka en massa olika grejer till efterrätt som bl.a. tre olika sorters hemlagade glassar och nötbars. De hade ett stort och jättefint hus. Det är alltid lika roligt att gå och beundra husen här. Allt är stort och maffigt. Dessutom hade de en svart flygel i mitten på en öppen yta i huset. Lite avundsjuk blir man ju.
Förrätten |
Första gången jag äter paella på julafton. Gott var det! |
Nu ska jag gå och sova. Vi får se i morgon om tomten har besökt oss via skorstenen och druckit upp mjölken och ätit upp kexen som vi ställde fram åt honom.
God Jul allihopa!
Allt ser så jättegott ut! Duktigt att du lagat pepparkakshuset ända från början, det tar tid och är inte alldeles lätt att foga ihop sedan.
SvaraRaderaHahha jag märkte det!
SvaraRadera